Vasaros vakarais, kai pro pravirą langą vis plūsteli šiluma, o saulės spinduliai iš visų jėgų stengiasi atiduoti paskutinę šilumą, tuomet visa spalvų paletė sugula vakarienės lėkštėje!
Reikės:
2 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlių
120 g Mozzarella sūrio
12-15 mažų pomidorų
0.5 prinokusio avokado
1/4 vidutinio dydžio mėlyno svogūno
80 g špinatų lapelių
120 g rukolos salotų
Mėgstamų vištienos prieskonių
Šlakelio aliejaus
Padažui:
1 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. alyvuogių aliejaus su žolelėmis
1 a.š. medaus
1 skiltelės česnako
1/5 a.š. aguonų grūdelių
Druskos
Šviežiai maltų pipirų
Vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis ir pamarinuojame su mėgstamais prieskoniais. Šį kartą naudojau česnakų granules, šviežiai maltus pipirus, druską bei šlakelį alyvuogių aliejaus.
Kol vištiena marinuojasi pasiruošiame padažą. Į indelį dedame smulkiai pjaustytą arba spaudykle išspaustą česnaką, pilame šviežiai spaustas citrinos sultis, beriame druską, aguonų grūdelius, sudedame medų ir užmalame pipirų (druskos bei pipirų beriame pagal skonį). Viską gerai permaišome, tada lėta srovele, vis maišant, pilame aliejų. Dar kartą permaišome.
Įkaitintoje keptuvėje, su šlakeliu aliejaus, iškepame vištieną.
Kol vištiena kepa, į dubenėlį dedame salotas, avokado trikampėlius, plonai pjaustytą svogūną, pomidoriukus bei sūrį.
Iškepusią vištieną dedame ant salotų ir pagardiname padažu.
P.S. Lengvai bei spalvotai dienos pabaigai!