Rugpjūčio 23, 2015
Unikalūs šaltibarščiai
Mūza su Kočėlu
© Mūza su Kočėlu nuotr.

Kai vasaros gaivą norisi semti kupinais šaukštais, o dubenėliai sklidini ryškiausių spalvų – vasaros šaltų sriubų sezonas skelbiamas atidarytu!

Reikės:
250 g marinuotų burokėlių
1 l kefyro
300 ml vandens
1-2 v.š. grietinės (jei norisi riebesnių)
2 nedidelių agurkų
Baziliko lapelių
Daržinio poro
Krapų
Žiupsnelio cukraus
Druskos
Šviežiai maltų pipirų
2 virtų kiaušinių
Skrudintų bulvyčių ketvirčių

Mūza su Kočėlu nuotr. Mūza su Kočėlu nuotr.

Į dubenėlį dedame burokine tarka tarkuotus marinuotus burokėlius, šiaudeliais pjaustytus agurkus. Pilame kefyrą, vandens kiekį reguliuojame pagal tai, kokio tirštumo norime ir kokį mėgstame. Aš grietinės nededu, bet ji tikrai nepamaišys, o ir šaltibarščius tik “sotesniais” padarys.

Į bendrą kompaniją keliauja visi žalėsiai – daržinio poro griežinėliai, baziliko lapeliai, krapai. Taip pat nepamirštame druskos, pipirų bei žiupsnelio cukraus – saldumo nesijaus, bet skonį suteiks. Viską permaišome.
Į atskirus indelius dedame pjaustytus kiaušinius bei alyvuogių aliejuje gruzdintus bulvyčių ketvirčius, lai kiekvienas būna savo lėkštės šeimininkas ir dedasi kiek ko nori!

Mūza su Kočėlu nuotr. Mūza su Kočėlu nuotr.

P.S. Šaltoms sriuboms valio!

Raktažodžiai: Mūza su KočėluŠaltibarščiai

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai