„Kiekvieno gyvenime skanumynai visada buvo ir bus, gal ne visada tiesiogiai," – įsitikinusi londonietė konditerė Giedrė Dromantaitė. Vieni nesitraukia nuo orkaitės, iš kurios traukia skaniausius pyragus ar net tortus, kiti - mielai juos ragauja. Jei tik pradedate kepti ar ar puošti sao kepinius ypatingai šventei, konditerė siūlo keletą naudingų patarimų.
- Išbandydamos naujus receptus, nesigėdykite panaršyti internete atsiliepimų apie receptą, palyginkite jį su kitais receptais. Gamybos procese atrasite savąjį – tikrąjį receptą.
- Lengviausi ir greičiausi papuošimai – gyvos gėlės, pvz., rožės. Prieš dekoravimą jas reikia nuplauti, nusausinti, o prieš valgant, žinoma, nuimti. Taip pat dekoravimui labai tinka avietės, braškės ir mėtų lapeliai.
- Reikalingus ingridientus kepiniams rasite kiekvienam prekybos centre Londone, ar specializuotoje parduotuvėje „Lakelands”. Tačiau pastą, skirta gėlių lipdymui ar maistines dažančias dulkes, perku specializuotoje internetinėje parduotuvėje.
- Nesukite galvų, ieškodamos idėjų, kaip išrinkti tortą vaiko gimtadieniui, tiesiog paklauskite jo paties, kokio jis nori. Tačiau niekada nesuklysite mergaitėms tortus papuošusios Barbės paveikslėliais, o berniukus nudžiugins įvairių automobiliukų atvaizdai.