Liepos 9, 2015
Londonietė rekomenduoja: keturi geriausi vasaros kokteiliai
Barbora Grigaliūnaitė
Gaivinčiam ir lengvai svaiginančiam vasaros vakarui.

Atėjus vasarai užplūdo ne tik geras oras, bet ir banga įvairiausių švenčių. Draugų gimtadieniai, vestuvės gamtoje, piknikai parkuose, galų gale tiesiog pasisėdėjimai lauke ilgais šiltais vakarais, gurkšnojant gaivinantį kokteilį. Juk vasara taip norisi kažko gaivaus!

„Londonietė” siūlo išbandyti šiuos daugelio pamėgtus vasarinius kokteilius, kuriuos be vargo susimaišysite namie, o prireikus nustebinti galėsite ir visą draugų būrį.

Pimm’s

Šis klasikinis anglų pamėgtas vasaros kokteilis ypač tinka piknikams bei dideliems susibūrimams. Jį susimai6yti labai paprasta, tačiau abejingų šis gėrimas tikrai neliks.

Dideliame dubenyje arba ąsotyje sumaišykite 1 dalį Pimm’s, 3 dalis mėgstamo limonado, ledą, susmulkintas apelsino skilteles, mėtas, agurkų skilteles bei braškes. Štai ir jūsų vasarinis kokteilis.

Arbūziniai Mochito

Klasikinis mochito yra vienas iš populiariausių kokteilių pasaulyje. Tačiau „Londonietė” siūlo išbandyti dar vasariškesnį – arbūzinį kokteilio variantą.

Aukštoje stiklinėje sutrinkite porą arbūzo skiltelių, įspauskite laimo sulčių bei įdėkite balto cukraus. Įmaišykite mėtų, įpilkite 50 ml balto romo, į stiklinę įdėkite grūsto ledo. Kokteilį pabaikite užpildami imbieriniu alumi, viską papuoškite mėtomis.

Agurkinis Gin Tonic

Idealu, jei šiam kokteiliui naudotumėte kokteilių plaktuvą, tačiau tikrai galite išsiversti ir be jo.

Į kokteilių plaktuvą sudėkite kelis mėtų lapelius, laimo skiltelių, 50 ml mėgiamo džino bei arbatinį šaukštelį cukraus. Gerai sutrinkite. Įmeskite kelias agurko skilteles ir viską gerai išplakite. Kokteilį pilkite į stiklinę su ledu. Kokteilį pabaikite užpildami toniku.

Aperol Spritz

Tai klasikinis ir be abejonės populiariausias italų kokteilis, ypač mėgstamas gurkšnoti tvankiais vasaros vakarais prieš vakarienę. Kokteilis labai paprastas. Trys dalys itališko putojančio vyno, dvi dalys aperolio, viena dalis sodos vandens. Viską išmaišome vyno taurėje su ledukais, papuošiame apelsino skiltele ir mėgaujamės.

Raktažodžiai: Barbora GrigaliūnaitėKokteiliai

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai