Balandžio 24, 2016
Kitchen Julie. Anties kepenėlių paštetas
kitchenjulie.com

Dažnai pasibaisiu perskaičiusi pašteto ingredientus ant pakuotės. Dekstrozė, natrio nitritas, mononatrio glutamatas…Ar tikrai teks šiais keistais ingredientais maitinti savo kūną? Žinau, kad daugelis produktų sudėtyje turi tokių baisybių kaip skonio stiprikliai, tačiau negi negaliu nuo jų pabėgti net norėdama pasilepinti delikatesu?

Priėjau išvados, kad daug geriau (daug skaniau) ir tikrai nesudėtinga yra paštetą pasigaminti pačiai. Pabandykite.

Šviežios anties kepenėlės mano namuose atsidūrė ‘Lapino puotos’ dėka. Ir vėl produktas be priekaištų! Daugiau apie Lapino puotą galite pasiskaityti jų Facebook paskyroje.

Mano šaldytuve pašteto jau nebeliko, o visi ragautojai prašė pagaminti dar.

Iš šio kiekio gausite du nelabai didelius indelius (tokius kaip nuotraukoje) pašteto.

Ingredientai:

  • 500 g šviežių anties kepenėlių
  • 50 ml brendžio
  • 2 šalotinių svogūnų
  • 2 česnako skiltelių
  • poros rozmarino šakelių
  • 1/2 valg. š. + 1 valg. š. ghi sviesto
  • 1 valg. š. sviesto
  • druskos + juodųjų pipirų

Procesas:

  1. Smulkiai supjaustykite šalotus bei česnaką.
  2. Įkaitinkite 1/2 valg. š. ghi sviesto didelėje keptuvėje. Sudėkite šalotus, česnaką ir kepinkite kol suminkštės bei taps permatomi. Sudėkite į (blenderio) trintuvo indą.
  3. .Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite 1 valg. š. ghi, sudėkite rozmariną bei anties kepenėles. Kepinkite ant vienos pusės kol paruduos, tuomet apverskite. Įpilkite brendžio. Kepinkite kelias minutes kol kepenėlės iškeps, perdėkite jas į trintuvo indą. Kepenėlės viduje turėtų likti šiek tiek rausvos.
  4. Likusį skystį nuredukuokite (nugarinkite) iki poros valgomų šaukštų ir taip pat supilkite į trintuvo indą. Sudėkite ir 1 valg. š. sviesto.
  5. Viską sumalkite iki vientisos švelnios masės. Gerai pasūdykite ir papipirinkite. Leiskite ataušti ir tik gerai atvėsusį paštetą perdėkite į pasiruoštus indelius.Jei indeliai sandariai neužsidaro, galite išlydyti šiek tiek ghi ir užpilti ant viršaus, kad susiformuotų apsauginė plutelė.
  6. Patiekite su krekeriais ir džemu arba čatniu.

Skanaus!

Daugiau Julijos ptiekalų rasite www.kitchenjulie.com.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai