Sausio 16, 2015
Kaip pačiam pasigaminti augalinį pieną (receptas)
londoniete.lt
Augalinis pienas - puikus pakaitalas ir norintiems atsikratyti papildomų kalorijų savo pusryčiuose. © Flickr/JDHancok nuotr.

Laktozės netoleravimas - deja, ne viena iš mūsų puikiai žinoma problema, pasireiškianti ne itin maloniais pojūčiais. Tačiau ant vandens virta rytinė košė, ar visiškai juoda kava juk taip neskanu, taip norisi to kreminio baltumo. Išeitis yra - naudokite augalinį pieną.

Jį galite arba pirkti, arba pasigamintys patys pagal „Londonietės" konsultantės, gydytojos-homeaopatės Deimantės Rapalytės receptą.
Ar tai būtų riešutų pienas, ar avižų pienas, ar kitas augalinis „pienas”, gaminimo „technologija“ visada tokia pati.

Nuplauname riešutus, sėklas ar kruopas.

Vandneyje išmirkome vieną stiklinę nuplautų riešutų, sėklų ar kruopų.

Po mirkymo juos nuskalaujame ir trintuvėje (blenderyje) susmulkiname su 4-mis stiklinėmis vandens.

Gerai nukošiame (geriausia per marlę) ir štai - augalinis pienas pagamintas.

Skanaus!

Norite naujienas sužinoti pirmi - sekite mus Facebooke!

Raktažodžiai: PienasLaktozėSveikataDieta

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai