Žmogaus medžiagų apykaitą lemia genai. Vieni gali mėgautis maistu be sąžinės graužąties ir išliaikyti grakščias formas, kiti, rodos, nuo agurko griežinėlio iškart pasipuošia „gelbėjimosi ratu” ant pilvo. „Londonietė” pateikia maisto sąrašą, kuris jūsų medžiagą apykaitą paspartins du kartus.
Liesa mėsa
Vištienoje ar kalakutienoje easntys baltymai bei mineralai, pavyzdžiui, geležis, spartina medžiagų apykaitą ir tuo pačiu metu suteikia ilgalaikį sotumo jausmą.
Vanduo
Jeigu negeriate pakankamai vandens, darote meškos paslaugą savo medžiagų apykaitai. Esant skysčių trūkumui organizme, gaunate apgaulingas alkio žinutes ir, tikėtina, suvalgote daugiau maisto nei reikia.
Čili pipirai
Juose esanti veiklioji medžiaga kapsaicinas yra vienas veiksmingiausių metabolizmo „žadintojų”. Tad barstykite juos ant įvairių salotų, dėkite į troškinius ar marinuokite jais mėsą.
Kava ir žalia arbata
Saikingas šių gėrimų vartojimas teigiamai veikia organizmą ir spartina medžiagų apykaitą. Tad mėgaukitės šiais gėrimais ir vis grakštėjančiomis kūno formomis.
Lęšiai
Juose yra ypatingai daug skaidulų, kurias suvirškinti organizmas išeikvoja daug energijos. Dėkite jų į sriubas, troškinius, ir įvairius vegetariškus patiekalus.
Riebi žuvis
Lašišoje ar skumbrėje esančios omega rūgštys teigiamai veikia žmogaus medžiagų apykaitą, didindamos riebalus deginančio enzimo kiekį. Daugelis vengia riebių produktų, tačiau nereikia pamiršti, jog egzistuoja „blogieji” ir „gerieji” riebalai. Į gerųjų riebalų sąrašą patenka avokadai, įvairūs riešutai, šalto spaudimo aliejai ir riebi žuvis.
Riešutai ir sėklos
Migdolų, pistacijų ar graikiniai riešutai ne tik spartina medžiagų apykaitą, bet ir aprūpina organizmą jau minėtomis omega rūgštimis, vitaminais bei mineralais. Riešutuose yra daug baltymų, kuriuos suvirškinti organizmas sunaudoja daugiau energijos negu gauna. Jeigu esate alergiški riešutams, rinkitės linų ar saulėgrąžų sėklas, kurios ėi kiek neatsilieka savo maistinėmis savybėmis.