Sausio 14, 2018
Trumpas atšaukė planus dalyvauti naujos JAV ambasados Londone atidaryme
Naujoji JAV ambasada Nine Elms rajone Pietų Londone.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienio vakarą pareiškė nebeplanuojantis dalyvauti naujos Amerikos ambasados Londone atidarymo ceremonijoje.

Šį sprendimą jis paskelbė naktį pažertoje puokštėje „Twitter“ žinučių. Anksčiau žiniasklaida skelbė, kad D. Trumpo vizitas Didžiojoje Britanijoje gali išprovokuoti protestų.

Prezidentas rašo, kad ateinantį mėnesį turėjusią įvykti kelionę atšaukia, nes yra nepatenkintas naujosios ambasados vieta ir kaina.

„Priežastis, kodėl atšaukiau savo kelionę į Londoną – jog nesu didelis Obamos administracijos gerbėjas, – rašo D. Trumpas. – Ji pardavė bene geriausioje vietoje buvusią ir puikiausią ambasadą Londone už „grašius“ – vien tam, kad pastatytų naują užkampyje, už 1,2 mlrd. dolerių.“

„Bloga sutartis. Norėjo, kad perkirpčiau juostelę – NE!“ – pridūrė jis.

D. Trumpui taip pat buvo pasiūlyta surengti Britanijoje visavertį valstybinį vizitą, bet kol kas jo data nėra paskirta, o Jungtinėje Karalystėje šie planai kursto prieštaravimus ir protestus.

Sausio 7-ąją Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) pakartojo, kad valstybinis vizitas tebėra planuojamas.

„Trumpas atvyksta į JK“, – sakė ji.

BNS inf.

Raktažodžiai: LondonasAnglija

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai