Vasario 25, 2018
Šimtmečio linkėjimai Lietuvai iš Peterborough: Grįšiu, Myliu, Klestėk
Tekstas: ORGANIZATORIŲ, Foto: INGA SIDOROVIENĖ

Tautinė Giesmė vasario 16-ąją garsiai skambėjo ir Peterborough mieste. Restorane „Bernelių užeiga“ gausiai susirinkęs lietuvių būrys klausėsi prezidentės D. Grybauskaitės šventinės kalbos, savo dalyvavimu lietuvius pagerbė ir su švente pasveikino Latvių bendruomenė ir net pats Peterborough miesto meras John Fox bei devyni miesto Tarybos nariai.

Sveikinimo žodį tarė Peterborough Lietuvių bendruomenės pirmininkė Rūta Dalton. Ji linkėjo visiems lietuviams vienybės, susitelkimo ir pilietiškumo.

Žinias apie Lietuvą svečiai pasitikrino viktorinoje, o šimtmečio linkėjimus kiekvienas galėjo užrašyti Lietuvos žemėlapyje, greta savo gimtojo miesto. „Grįšiu“, „Myliu“, „Klestėk“, „Pasiilgau“ - tai tik keletas gražių žodžių, tą vakarą skriejusių Tėvynės link.

Švęsta su išties dideliu atsidavimu ir užsidegimu. Juokai juokais, tačiau tą vakarą svečiams koncertavęs dainininkas Rolandas į sceną lipo nepaisydamas stipraus peršalimo, visų labai mylimas tautinių šokių kolektyvas „Raskila“ po trankaus pasirodymo sunkiai gaudė kvapą, o Peterborough lietuvė Gitana, kuriai buvo pavesta iškepti 3kg svorio šventinį tortą – taip įsijautė, jog jos darbo rezultatas apstulbino visus: 6kg tortas, papuoštas Vyčiu ir Lietuvos 100-mečio simboliu!

 

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai