Liepos 18, 2018
Lietuvė dizainerė - svarbiausiame mados renginyje Londone, tarp 16 pasaulio geriausių
Morta Nakaitė. © Foto: Monika Penkutė, www.mortanakaite.com.

Jaunosios kartos dizainerė Morta Nakaitė savo talentu sužavėjusi prestižinio konkurso „International Fashion Showcase” komisijos narius, kitais metais Londone eksponuos savo kūrybą.

Jau aštuntąjį kartą organizuojamas „International Fashion Showcase“ vyksta prestižinės Londono mados savaitės metu. Programą sudaro trys dalys – kelios rezidencijos „London College of Fashion“ ir „Somerset House“, beveik metus truksiantys kursai London College of Fashion bei dizainerių paroda vyksianti 2019 metų vasarį. Prabangiose „Somerset House“ erdvėse savo kūrybą pristatyti gali profesionaliausi jaunieji pasaulio dizaineriai, kuriais vėliau neretai susidomi tokie mados žurnalai kaip „Business of Fashion“, „Vogue“, „i-D“, „Dazed“. Šiųmetinio konkurso metu buvo atrinkti ryškiausi kylantys dizaineriai iš 16 skirtingų pasaulio šalių. Tarp geriausių pateko ir Lietuvos atstovė.

Mortos Nakaitės kūryboje itin svarbi istorija ir gili, emocionali atmosfera. Menininkės atspirties taškas – jos gimtasis miestas Vilnius. „Sostinėje gimiau ir užaugau, šis miestas mane inspiruoja. Savo kolekcijomis formuluoju gana vientisą temą, kurioje svarbus skulptūriškumas. Tai tampa tarsi architektūrišku leitmotyvu, lakoniška mintimi, nedaugžodžiavimu. Keli komisijos nariai yra buvę Vilniuje, tad jie įvertino mano darbo kryptį, kaip taiklią ir itin jautrią". Komisijos teigimu, Mortos darbuose jie pajautė Vilniaus dvasią, o menininkės kūryba pasirodė perspektyvi.

M. Nakaitė (g. 1990) prieš du metus baigė mados dizaino bakalaurą Vilniaus kolegijoje, šiuo metu studijas tęsia Vilniaus dailės akademijos tekstilės meno ir dizaino katedroje. Dizainerė savo darbus kasmet rodo prestižiniame mados renginyje Lietuvoje „Mados infekcija“, yra įvertinta ne vienu svarbiu apdovanojimu: 2015 m. „Injekcija“ bei 2016 m. Jaunojo dizainerio prizu. Autorė taip pat dirba kostiumų dizainere teatre bei kine.

Daugiau apie renginį: design.britishcouncil.org

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai