Gegužės 11, 2018
Dokumentinis filmas apie R. Meilutytę – jau internete

Operatoriaus Ronaldo Buožio ir fotografo Roko Darulio kurta dokumentika „Rūta“ apie žymiausią Lietuvos plaukikę Rūtą Meilutytę nuo šiol internetu prieinama visiems Lietuvos žiūrovams adresu www.rutamovie.lt.

Jautrus ir atviras dokumentinis pasakojimas  leidžia iš labai arti pažvelgti į vieną daugiausiai pasiekusių Lietuvos sportininkių. Filmas atskleidžia mažai žinomas Rūtos asmeninio gyvenimo detales, nuo vaikystės iki sportinės karjeros aukštumų – kurias ji pasiekė būdama be galo jauna. Vos sulaukusi penkiolikos metų Rūta pelnė olimpinį auksą. Su neįtikėtina sėkme siūbtelėjo ne tik visos šalies meilės, bet ir didžiulių lūkesčių, iki tol nepatirto viešumo banga.  

Filme žiūrovams pristatoma ne tik šviesioji darbščios ir talentingos merginos gyvenimo bei karjeros pusė. Didelis dėmesys skiriamas ir į skambias žiniasklaidos antraštes nepatenkantiems Rūtos kasdienių treniruočių užkulisiams. Atskleidžiamas sunkus, varginantis, emocinės ir fizinės ištvermės reikalaujantis pasiruošimo varžyboms procesas. 

Filmo kūrėjai – artimi Rūtos draugai, kuriems šį savo karjeros etapą sportininkė leido dokumentuoti iš labai arti. Archyvinę medžiagą, pasiruošimo varžyboms akimirkas papildo specialiai šiai dokumentinei juostai filmuoti interviu. Rūta prabyla apie nelengvą laikotarpį po Rio varžybų, savo pasiekimų kainą.  

Filmas įkvepia, nevengdamas prisiliesti prie svarbių ir ne visada patogių klausimų. Jame paliečiamos ne visada etiškos žiniasklaidos, įkyraus gerbėjų dėmesio temos, prabylama apie būtinybę atvirai kalbėti apie psichologines problemas, pažeidžiamumą. Šiltas ir nuoširdus pasakojimas padeda suprasti, kodėl Rūta – viena geriausių plaukikių pasaulyje bei viena mylimiausių sportininkių savo šalyje.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai