Balandžio 3, 2018
Didžiausi Londono investiciniai bankai moterims moka trečdaliu mažiau nei vyrams

Keturi stambiausi Londono Sičio investiciniai bankai moterims moka vidutiniškai 28,9-35,2 proc. mažiau nei vyrams, o premijų skirtumas siekia 55,6-67,1 proc.

„Credit Suisse“, „Bank of America Merrill Lynch“ (BofAML), „Citigroup“ ir „Morgan Stanley“ šią savaitę paskelbė tokius duomenis, remdamiesi Britanijos įstatymais, jog daugiau nei 250 darbuotojų turinčios kompanijos privalo skelbti informaciją apie atlyginimų skirtumą.

Remiantis „Financial Times“ paskaičiavimais, vidutinis moterų ir vyrų atlyginimų skirtumas dešimtyje didžiausių investicinių bankų, dirbančių Jungtinėje Karalystėje, sudaro 28,92 proc., o premijų ir priedų – 50,57 proc.

Didžiausias skirtumas – daugiau nei 40 proc. – užfiksuotas banke „Barclays International“. O mažiausias skirtumas yra jo britiškame padalinyje „Barclays“ (kiek mažiau nei 15 proc.). Mokamų premijų skirtumas didžiausias taip pat buvo „Barclays International“ (daugiau nei 75 proc.), o mažiausias – „Goldman Sachs UK“ – apie 30 proc.

Kaip savo pranešime pažymi „City“ vadovas Europai, Artimiesiems Rytams ir Afrikai Jimas Colesas (Džimas Koulzas), darbo užmokesčio skirtumas nereiškia, kad už tą patį darbą moterims mokama mažiau nei vyrams. Šis rodiklis „atspindi vyrų pasiskirstymą organizacijoje, lyginant su moterimis, bei gerokai didesnę vyrų dalį vadovaujančiose pareigose.“

Londono Sityje moterų atlyginimai yra vidutiniškai 30,1 proc. mažesni už vyrų, o priedai – 56,4 proc. mažesni.

Verta paminėti, kad „Financial Times“ neaptiko moterų vadovių dešimtyje pirmaujančių Londono investicinių bankų.

Raktažodžiai: Darbas LondoneDarbas JKDarbas AnglijojeKarjera

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai