Sausio 14, 2018
Britanijos karališkoji šeima nutraukė ryšius su apatinių baltinių tiekėjais, pasirodžius atvirai knygai
© Foto: Rigby & Peller.

Didžiosios Britanijos karalienę Elizabeth II (Elzbietos II) ir karališkosios šeimos narius prabangiu apatiniu trikotažu aprūpindavusi bendrovė „Rigby & Peller“ prarado šią privilegiją, kai buvusi kompanijos savininkė parašė knygą, atskleidžiančią detalių apie karališkųjų liemenėlių primatavimus.

82 metų June Kenton (Džun Kenton), tebesanti kompanijos valdybos narė, pernai išspausdino prisiminimų knygą „Audra liemenėlėje“ (Storm in a D-Cup), tačiau sakė, kad šiuose memuaruose „nėra nieko“, kas galėtų įžeisti karališkąją šeimą.

Knygoje J. Kenton aprašo, kaip pirmą kartą devintajame dešimtmetyje primatavo liemenėlę karalienei Elizabeth, ir prisimena monarchės motinos papasakota asmenišką anekdotą, rašo britų žiniasklaida.

Knygoje autorė taip pat aprašo, kaip į liemenėlių matavimus atėjusi princesė Diana savo paaugliams sūnums princams Williamui (Viljamui) ir Harry (Hariui) paimdavo reklaminių plakatų su apatinį trikotažą demonstruojančiomis manekenėmis.

„Galiu patvirtinti, kad „Rigby & Peller“ karališkieji įgaliojimai atšaukti, tačiau negaliu atskleisti kodėl“, – naujienų agentūrai AFP sakė Karališkųjų įgaliojimų turėtojų asociacija.

„Karališkasis įgaliojimas gali būti atšauktas bet kuriuo metu dėl įvairių priežasčių“, – sakė atstovas ir paaiškino, kad karališkieji įgaliojimai persvarstomi kas penkerius metus.

Karališkasis įgaliojimas yra oficialus ženklas, suteikiamas Britanijos karališkąją šeimą įvairiais gaminiais aprūpinančioms kompanijoms. Teisė prie kompanijos logotipo pridėti karališkąją emblemą paprastai smarkiai padidina tokio prekinio ženklo komercinę sėkmę.

Tik apie 800 kompanijų turi teisę savo produktus ir vizitines korteles žymėti karališkąja emblema.

Tarp jų yra karalienės mėgstamiausias skėčių gamintojas „Fulton“, galanterijos gamintoja „Ettinger“ ir siuvykla „Henry Poole“.

Prabangi parduotuvė „Harrods“ savo karališkuosius įgaliojimus prarado 2000 metais, kai jos savininkas Mohammedas al Fayedas (Mohamedas Fajedas) apkaltino karališkąją šeimą suorganizavus 1997 metų automobilio avariją, per kurią žuvo princesė Diana ir jo sūnus Dodi (Dodis).

„Rigby & Peller“ savo pranešime nurodė, kad kompaniją „labai nuliūdino“ šis sprendimas, bet ji atsisakė pateikti išsamesnių komentarų „iš pagarbos Jos Didenybei karalienei ir Karališkajai įgaliojimų turėtojų asociacijai“.

„Kompanija ir toliau pavyzdingai ir diskretiškai teiks paslaugas savo klientams“, – rašoma pranešime.

Pasak J. Kenton, Bakingamo rūmai jai prieš šešis mėnesius sakė, kad „jiems nepatinka ta knyga“ ir kad J. Kenton nebeturėtų būti leidžiama naudotis karališkuoju įgaliojimu.

„Man labai liūdna, kad Bakingamo rūmams knyga nepatiko – tai malonus ir lengvas pasakojimas apie mano gyvenimo įvykius“, – sakė ji.

„Man tuo sunku patikėti. Mano gyvenimo pabaigoje tai didelis nusivylimas, tačiau nieko negaliu padaryti. Negaliu kovoti su Bakingamo rūmais ir to nenorėčiau“, – pridūrė J. Kenton.

BNS inf.

Raktažodžiai: Karališka šeimaBritanijaAnglija

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai