Sausio 30, 2018
Atostogos Lietuvoje: ką pamatyti ir patirti?
Nida.

Ne Lietuvoje savo gyvenimą kuriantys lietuviai siekia palaikyti kuo glaudesnius ryšius su gimtojoje šalyje likusiais artimaisiais. Bendrauti nepaisant atstumo idealias sąlygas sukuria šiuolaikinės technologijos ir galimybės operatyviai keistis siuntiniais. Pavyzdžiui, siunta iš Londono į Kauną, Vilnių ar bet kurį Lietuvos kampelį čia gyvenančius giminaičius, draugus gali pasiekti jau kitą dieną! Pigūs skambučiai, vaizdo pokalbiai leidžia nevaržomai kalbėtis ir matyti vienas kitą. Bet norint visiškai panaikinti skiriantį atstumą be galo norisi susitikti, tad nenuostabu, jog daugeliui Lietuvos gyventojų žavintis įvairiomis kelionių kryptimis: kultūrinių ir istorinių objektų turtingais Europos miestais, egzotiškais kraštais, svečiose šalyse įsikūrę lietuviai dažniausiai atostogoms renkasi vieną kryptį – Lietuvą. 

Didžiuosius Lietuvos miestus daugelis puikiai pažįstame, o kokių ypatingų vietų slepia mažiau lankomi šalies miestai ir miesteliai?

Nida – vienas gražiausių Lietuvos kampelių

Su Nida daugeliui siejas gražūs vaikystės prisiminimai, ji apdainuota, aprašyta ir neabejotinai patenka į gražiausių Lietuvos vietų sąrašo viršūnę. Aplankykite garsiąją Parnidžio kopą, stūksančią apie pusšimtį metrų virš jūros lygio.

Anykščiai – pastarųjų metų atradimas

Šis, regis, nedidelis miestelis jau kelerius metus sparčiai plėtoja turizmo infrastruktūrą ir sulaukia didelių lankytojų srautų, ypač šiltuoju metų laiku. Daugelį masina Medžių lajų takas – tikrai vertas aplankyti objektas: dėl adrenalino antplūdžio, potyrių bei iš apžvalgos bokšto atsiveriančių nepaprastai gražių vaizdų į apylinkes.

Svečiuodamiesi Anykščiuose neaplenkite Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčios. Pirmiausia, ji žavi nepaprastai dailiu neogotikos stiliaus eksterjeru, taip pat savo aukščiu, dėl kurio pelniusi aukščiausios Lietuvos bažnyčios titulą. O įspūdingiausia tai, kad bažnyčios bokšte, 33 metrų aukštyje, įrengta apžvalgos aikštele, iš kurios išvysite įstabią miesto ir apylinkių panoramą.

Ištroškusieji pramogų turėtų užsukti į karklų, kukurūzų labirintus, nusileisti rogutėmis vasarą nuo Kalitos kalno. Taip pat dėmesio vertas Burbiškio dvaras, Arklio muziejus, garsusis Puntuko akmuo.

Birštonas – populiarus Lietuvos kurortas

Foto: birstonas.lt. Foto: birstonas.lt.

Dar visai neseniai vienu populiariausių kurortų Lietuvoje buvo Druskininkai, bet šiandien vis dažniau minimas Birštono pavadinimas. Norintys kokybiško poilsio turėtų nedvejodami skirti kelias dienas šiam kurortui. Užkopkite ant vieno aukščiausių Lietuvoje Birštono piliakalnio, nuo kurio – tarytum ant delno kvapą gniaužiantys vaizdai į Nemuno vingį.

Svečiuodamiesi Birštone nepraleiskite progos paragauti tikro mineralinio vandens – čia įrengta Geltonoji biuvetė. Tiesa, daugelis skoniu nelieka sužavėtas, bet progų šio vandens paragauti daug kur nerasite.

Vaikštinėdami po Birštoną keliaukite į Kneipo sodą – unikalią vietą, kurioje rasite įdomių pramogų. Viena tokių – Kneipo terapija.

Birštone Jūsų laukia ir vienintelis Lietuvoje mineralinio vandens garinimo bokštas – pasijusite tarytum pajūryje!

Nykštukų miestelis – ir mažiems, ir dideliems

Foto: vienkiemis.lt. Foto: vienkiemis.lt.

Kretingos rajone įsikūrusioje sodyboje verda „nykštukų gyvenimas“. Mažai kam žinoma vieta tampa tikru atradimu šeimoms, keliaujančioms su vaikais. Didžiuliame sodybos plote „pabirę“ mažyčiai Nykštukų miestelio pastatai: nykštukų mokyklėlė, bažnyčia, malūnas, kepyklėlė ir daug kitų. Jei žvilgtelsite į namukų vidų, išvysite mažyčius baldus, indus ir visa, kas sukuria tikro nykštukų gyvenimo iliuziją.

Kuo sužavės Ignalinos rajonas?

Foto: ignalina.lt. Foto: ignalina.lt.

Ignalinoje ir jos apylinkėse lankytinų objektų netrūksta. Daug turistų čia atvilioja noras pažinti senąsias bitininkystės tradicijas – smalsumą patenkins Senovinės bitininkystės muziejaus eksponatai.

Ežerų apsuptyje stūksantis Ladakalnis – taip pat vertas Jūsų dėmesio.

Svečiuojantis Ignalinos apylinkėse nevalia aplenkti Palūšės – čia Jūsų laukią unikali Palūšės bažnyčia ir nuostabi gamta bei pramogos.

Raktažodžiai: LietuvaAtostogosAtostogos Lietuvoje

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai